Příběhy klientů

< Zpět na přehled příběhů

Nakonec je to kluk

Dne 24.4 se nám doma narodil syn Adámek. Rodila jsem doma za asistence mého muže a na posledních 15 minut naprosto úžasné duly Ilona Pa. Můj muž byl naprosto úžasný a nápomocný. Celou dobu byl naprosto v klidu a snažil se maximálně mi pomoci a zároveň nepřekážet. Což se mu dařilo. Takoveho pomocníka z něho udělal kurz jemného zrození. Předtím byl proti domácímu porodu a ani u porodu nechtěl být.

Někdy brzo k ránu 24.jsem si uvědomila, že se nejedná o poslíčky, ale opravdu už je to tady. Jenže ten den jsem měla domluvené těhotenské focení. Tak jsem se rozhodla i tak na něj jet (hodina autem od domova). V ten čas jsem měla kontrakce cca po 10minutach, ale vetsinu z nich jsem nemusela nijak extra řešit. Chvilku po poledni jsem už ale chtěla jet domů. Už po cestě jsem se musela na kontrakci trošku soustředit. Kamarádka co řídila ještě šla k nám na návštěvu. Odešla něco po třetí a já zůstala už jen s mužem. Hned po jejím odjezdu se to už rozjížděla víc. V pět jsem volala dule ať výrazi. Manžel mi napustil bazének a já si do něj vlezla. Bazének jsem opouštěla jen kvůli toaletě. Vzpomněla jsem si na kurz, kde bylo řečeno, že je na to důležité myslet a chodit čůrat. Tak jsem chodila i když se mi nechtělo. Manžel měl za úkol mě na to upozorňovat.

Kontrakce uz byly silne a manžel mě téměř při každé masíroval či jinak mi ulevoval. Po příjezdu duly to už začalo být velmi intenzivní. Po každé kontrakci jsem si sahala dovnitř a kontrolovala kde už je hlavička. To mě vždy nabudilo pokračovat. V jednu chvíli, kdy hlavička byla už téměř ven, si sáhl i manžel a byl z toho úplně nadšený. Cca po 15 minutách se malý narodil i v plodových obalech. Sama jsem si ho chytla, odsala,… Na porod placenty jsem se přesunula do postele. Placenta byla uvolněna, ale v leže mi nesla porodit. Tak jsem maleho, ještě na pupečníku, předala muži a opřená o něj jsem porodila placentu.

Největší překvapení bylo pohlaví, dle dr.jsem měla mít holčičku. Nakonec je to kluk s váhou 3,15kg. Adámek se narodil v sedm večer. Šárka